Apa de calitate – esentiala in prepararea corecta a bauturilor calde ciocolata ceai cafea

Ziua buna se cunoaste de dimineata , iar o dimineata perfecta incepe si cu o bautura calda perfecta ( cafea , ceai , ciocolata ) langa micul dejun ;)

Din moment ce apa reprezinta peste 75 % din compozitia cafelei , ceaiului ea este un element esential si definitoriu al calitatii bauturilor calde

Ce inseamna apa de calitate ?

Apa de calitate inseamna o apa fara gust si miros , fara impuritati si metale grele , un ph optim,  o apa cu o duritate optima dar in al carui continut sunt prezente minerale esentiale pentru punerea in valoare a aromei cafelei.

apa-cafea-ceai-bauturi calde

Cum putem obtine o apa de calitate ?

Prin filtrarea cu produse de calitate : filtre profesionale , cani filtrante etc

 

De ce filtrarea apei pentru cafea?

•  pentru o calitate optima si potrivita a cafelei
•  pentru o exploatare sigura a espresorului de cafea/distributie 

Ce presupune apa pentru cafea optima?

•  Duritate de carbon suficient de mare
•  Continut optim de duritate generala si minerale
•  Niciun miros sau gust strain
•  Calitate a apei echivalenta 

Espressoare de cafea si apa dura

Problema

Duritatea de carbon dispare la incalzirea apei in boiler si duce la depunerea de calcar in masina .

Urmari

•  Costuri mai mari de pornire si intretinere
•  Tulburari in programul derulat de masina
•  Consum de energie ridicat
•  Calitate redusa a cafelei (Gust, Aspect)

 

Personal acasa folosesc o cana filtranta al carui filtru il schimb o data pe luna . Exista si solutii mai complexe si anume montarea de filtre pe reteaua de apa .

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>