Cum sa faci corect cafea la ibric ?

Cafeaua la ibric este metoda cea mai raspandita de preparare a cafelei acasa la noi in tara asa ca am discutat si cu Campioana Nationala vis-a-vis de metoda corecta de preparare .

Avem nevoie de un ibric , cafea macinata cat mai fin , zahar , o lingurita , cesti si ….

Se pune apa in ibric conform numarului de cesti pe care le dorim sa le facem si daca bem cafeaua cu zahar acesta este momentul in care se adauga si zaharul .

Katy  ,imi spunea ca acesta este momentul in care adauga si cafeaua si dupa ce o amesteca nu mai atinge cafeaua pana la sfarsit pentru a extrage toata savoarea din cafea . Apoi o lasa sa se sedimenteze zatul si….

images

O alta varianta ar mai fi adaugarea cafelei putin mai tarziu cand apa e calda , dar mare atentie nu chiar inainte de momentul de fierbere al apei pentru a nu opari cafeaua

In ambele variante se observa ca dupa ce a fost pusa cafeaua la inceput , ulterior nu se mai amesteca ;)

Acum nu ne mai ramane decat sa ne bucuram de o ceasca de energie si placere pura

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>